sobota, 24 października 2015

Wegańskie kotlety z grochu, marchewki i dyni

Nasz synek, zwany w sieci Morganem, jest dość radykalny w swoich przekonaniach kulinarnych. Obiad oznacza kotlecika, ziemniaki i surówkę. Ewentualnie naleśniki. Stąd na moim blogu taki wybór kotletów. Dziś przedstawiam wersję zdecydowanie pod Morgana, bo z dodatkiem słodkiej marchewki i dyni, wszystko zmiksowane na miazgę bo królewicz nie lubi też dużych kawałków... ;)


Składniki:
20 dag grochu (jeśli jest w całości namoczyć przez noc)
2 marchewki
1 duża lub 2 małe cebule
kawałek dyni (ok 15-20 dag)
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki kaszy mannej
2 łyżki mąki kukurydzianej
sól
pieprz
pieprz ziołowy
olej

Przygotowanie:
Cebulę podsmażyć, groch, marchewkę i dynię ugotować. Zmiksować razem wszystkie składniki i smażyć na oleju.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz