Składniki:
1 puszka mleczka kokosowego
3 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki mąki pszennej razowej
Garść bakalii (rodzynki, pokrojone morele i śliwki)
Czubata łyżka wiórek kokosowych
Garść ulubionych orzechów (można pominąć jeśli dziecko jest uczulone tak jak moje)
5 łyżek wybranego słodu (u mnie syrop klonowy)
3 łyżki oliwy
Łyżeczka cynamonu
Pół łyżeczki tartego imbiru
Przygotowanie:
Mleko kokosowe lekko podgrzać, wsypać płatki i pozostawić na ok 15min. Następnie dodać resztę składników i zmieszać. Formować kulki, spłaszczać i układać na papierze do pieczenia. Piec ok 30 min w temperaturze 180 stopni
Zdrowe i pyszne :)
OdpowiedzUsuńRobimy dziś! Jutro na rowery!
OdpowiedzUsuń